søndag 17. februar 2013

ITALIENSK PIZZA MED SERRANOSKINKE



Italiensk pizza med tynn bunn er enkelt å lage og det smaker fantastisk godt. Jeg lager alltid pizzasausen først fordi det tar lengst tid. Denne gangen valgte jeg å lage pizza med serranoskinke, ruccola og mozarella. Har du en pizzasteinplate som du kan legge nederst i ovnen, anbefaler jeg å bruke denne. Vet du forresten at pizza egentlig betyr rot?

Ingredienser pizzasaus
2 sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 bokser hakkede tomater
1 ts sukker
Basilikum
Oregano
Salt
Pepper
3 ss olivenolje

Ingredienser pizzabunn
9 dl hvetemel, siktet
3 dl vann, ca. 40 grader
1 pakke tørrgjær
5 ss olivenolje
1 ts salt

Ingredienser pizzafyll
Serranoskinke
Ruccola
Fersk mozarella
Maldonsalt

- Ha 3 ss olivenolje i en panne.
- Stek sjalottløk og hvitøk til løken er blank.
- Tilsett tomatene.
- Smak til sausen med sukker, basilikum, oregano, salt og pepper.
- La sausen småkoke i pannen i ca. 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 300 grader.
- Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.
- Tilsett det varme vannet og olivenolje.
- Elt deigen til den er myk og smidig.
- Del opp deigen i fem emner.
- Kjevle ut 5 stk pizzabunner på fem stk. bakepapir.
- Smør på pizzasaus.
- Legg på mozarella.
- Stek på stekebrett på nederste rille i ovnen i ca. 5- 6 minutter.
- Ta pizzaen ut av ovnen og legg på seranoskinke og ruccola.
- Strø over litt maldonsalt før servering.

Tidsforbruk: 30 minutter.
Porsjoner: 5 stk italienske pizza.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar