mandag 28. januar 2013

EPLEKAKE MED VANILJEKREM


Oppskriften på denne eplekaken har jeg fått av bestemor. Da jeg var liten ble denne kaken ofte bakt på søndager med epler fra egen hage. Det er gøy å holde liv i gamle oppskrifter. Et tips er å bake dobbel porsjon av deigen og fryse ned halvparten. Da er det fort gjort å bake hvis det blir avtalt kakebesøk på kort varsel.

Ingredienser:
2 pakker vaniljesaus (til koking)
4,5 dl hvetemel
125 gr. soyamargarin
1 1/2 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 egg, pisket
6 stk grønne epler, skrellet og delt i båter
Melis

- Lag vaniljekrem ved å bruke halvparten av melken som står på pakkene. Sett til side og rør av og til.
- Sikt melet og smuldre inn smøret.
- Tilsett sukker og bakepulver.
- Tilsett egget og bland sammen til en deig.
- Avkjøl deigen i kjøleskapet til den er kald. Da blir deigen lettere å jobbe med.
- Bruk halvparten deigen til bunn. Kjevle ut en passe tykk bunn, og legg den i en smurt kakeform.
- Legg eplebitene over bunnen. Strø litt sukker over.
- Legg et lag med vanijekrem over eplene.
- Bruk resten av deilig til å kjevle ut et logg som du legger på toppen.

Stekes ved 200 grader i 50 minutter nederst i ovnen. Legg et bakepapir over når det er ca 25 minutter igjen av steketiden.

Smør på et tynt lag av melis på toppen og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar